Centrum Badań nad Ryzykami Społecznymi i Gospodarczymi
zaprasza na kulinarne spotkanie
BLISKI WSCHÓD OD KUCHNI
28 marca godz.17.30
sala 1222, 12 p. PKiN
Kontakt z kulturą Bliskiego Wschodu mamy prawie codziennie, choć często jest on ograniczony tylko do jednego specyficznego obszaru – kuchni.
Smaki Bliskiego Wschodu od dziesięcioleci goszczą na stołach całego świata. Współcześnie często nawet nie pamiętamy już o ich orientalnym pochodzeniu. Między innymi dlatego postanowiliśmy zaprosić Was w kulinarną podróż po krajach Bliskiego Wschodu.
Różnorodność i prawdziwy charakter wybranych dań kuchni algierskiej i libijskiej przybliżą: dr Magdalena El Ghamari i Grzegorz Cieślak.
Serdecznie zapraszamy na wspólne gotowanie.
Spotkanie ma charakter otwarty, ale obowiązują zapisy.
Prosimy o przesyłanie zgłoszeń do dnia 25 marca na adres: agnieszka.gawrych@civitas.edu.pl