Program*
Program kursu* obejmuje 6 godzin dydaktycznych realizowanych w trybie niestacjonarnym – w sobotę lub niedzielę, zależnie od miasta.
Ramowy program kursu:
- Skąd się wzięło wino
- Jak powstaje wino czerwone, białe, różowe
- Hierarchia jakościowa wina
- Wina niekonwencjonalne
- Jak degustować wino
- Jak i z czym podawać wino
- Jak otwierać i nalewać wino
- Szampan i inne wina musujące
- Tokaj i inne wina słodkie
- Sherry, porto i inne wina wzmacniane
- Czerwony burgund v. amarone
- Mozelski riesling v. biały burgund
*Program może ulec niewielkim zmianom.
Zasady realizacji kursu:
Kurs realizowany jest w weekendy w różnych miastach Polski (w semestrze letnim planowane są edycje w Katowicach, Opolu i Wrocławiu).
Forma zaliczenia kursu
Podstawą zaliczenia kursu jest obecność na zajęciach.
Absolwent kursu uzyskuje dyplom ukończenia kursu wydany przez Collegium Civitas.
Harmonogram*
Czas* trwania kursu online:
Opole: 10 kwietnia / Enoteka Wino i Kieliszki
Godziny zajęć*: 10.00-15.00
*terminy i godziny zajęć mogą ulec nieznacznym zmianom
Kontakt:
Dział Rekrutacji Collegium Civitas
tel. 22 656 71 89
email: rekrutacja@civitas.edu.pl
pokój 1210, Pałac Kultury i Nauki, 12 piętro
plac Defilad 1, 00-901 Warszawa