Podstawy wiedzy o winie

Udostępnij strone

Program*

Program kursu* obejmuje 6 godzin dydaktycznych realizowanych w trybie niestacjonarnym – w sobotę lub niedzielę, zależnie od miasta.

Ramowy program kursu:

  1. Skąd się wzięło wino
  2. Jak powstaje wino czerwone, białe, różowe
  3. Hierarchia jakościowa wina
  4. Wina niekonwencjonalne
  5. Jak degustować wino
  6. Jak i z czym podawać wino
  7. Jak otwierać i nalewać wino
  8. Szampan i inne wina musujące
  9. Tokaj i inne wina słodkie
  10. Sherry, porto i inne wina wzmacniane
  11. Czerwony burgund v. amarone
  12. Mozelski riesling v. biały burgund

 

*Program może ulec niewielkim zmianom.

 

 

Zasady realizacji kursu:
Kurs realizowany jest w weekendy w różnych miastach Polski (w semestrze letnim planowane są edycje w Katowicach, Opolu i Wrocławiu).

 

Forma zaliczenia kursu
Podstawą zaliczenia kursu jest obecność na zajęciach.
 

Absolwent kursu uzyskuje dyplom ukończenia kursu wydany przez Collegium Civitas.
 

Harmonogram*

Czas* trwania kursu online:
Opole: 10 kwietnia / Enoteka Wino i Kieliszki

Godziny zajęć*: 10.00-15.00
 

*terminy i godziny zajęć mogą ulec nieznacznym zmianom

 

 

 

REKRUTACJA ONLINE


Kontakt:
Dział Rekrutacji Collegium Civitas
tel. 22 656 71 89
email: rekrutacja@civitas.edu.pl

pokój 1210, Pałac Kultury i Nauki, 12 piętro
plac Defilad 1, 00-901 Warszawa